Zuivelgroep Imeko lijdt zwaar verlies

BUSSUM, 23 SEPT. De zuivelgroep Imeko brengt dit jaar een eenmalige buitengewone kostenpost van zeven ton ten laste van het resultaat. Dat heeft te maken met de afwikkeling van een langlopend conflict van Imeko met zijn kredietverlener. Het conflict vindt zijn oorsprong in het faillissement van een dochteronderneming van Imeko in 1992.

Niet bekend

Uiteindelijk kost de afwikkeling van de affaire de zuivelgroep nu zeven ton. Met de lopende bedrijfsvoering gaat het Imeko wel voor de wind. De zuivelgroep haalde in de eerste helft van dit jaar een winst die bijna tweemaal zo groot is als in dezelfde periode van 1997. De bedrijfswinst steeg van 44.000 tot 86.000 gulden. Over het hele jaar verwacht Imeko, genoteerd aan de incourante markt, een forse winststijging. (ANP)