Plavšic geeft nederlaag toe

BANJA LUKA, 22 SEPT. Biljana Plavšic, de president van de Servische Republiek in Bosnië, heeft gisteren toegegeven bij de recente verkiezingen te zijn verslagen door haar radicale tegenstander Nikola Poplašen.

Hoewel de officiële uitslag van de verkiezingen in Bosnië nog moet worden bekendgemaakt, kwam Plavšic gisteren al met de erkenning. “Ik spreek het publiek niet als president toe, maar als lid van mijn coalitie”, aldus Plavšic. Haar nederlaag is een tegenslag voor de internationale gemeenschap, die haar wegens haar medewerking met het vredesproces in Bosnië de afgelopen jaren met miljoenen dollars voor de wederopbouw van de Servische Republiek heeft gesteund. Haar tegenstander Poplašen is leider van de Bosnisch-Servische afdeling van de Servische Radicale Partij SRS, een vergaarbak van ultra-nationalisten en rechts-extremisten. (AP)