PAPRI-HARMONY

Wordt een gebit overbodig en kunnen ook de potten en pannen in de kast blijven staan? Terwijl in de Nederlandse Consumentengids weer eens wordt gewezen op het belang van het eten van grote porties groenten en fruit, wordt er in de Engelse Observer aandacht besteed aan de wonderbaarlijke vitaminenpillen van de firma Aveda. Deze pillen zijn zo gezond dat ze zelfs het nuttigen van grassap, linksdraaiende yoghurt en algen overbodig maken.

Gezondheid, schoonheid, geluk, alles is binnen handbereik als je maar de juiste ecologisch verantwoorde pilletjes slikt. Voorlopig worden ze niet door de huisarts voorgeschreven, maar moet je ze bij Aveda kopen. Aveda, van oorsprong een ecologische schoonheidsmiddelenfirma, levert deze pillen die veel beloven: gewichtsverlies, een mooie huid, innerlijke harmonie, tevredenheid wat al niet... De pillen dragen ook mooie namen. De zogenaamde IntelliCalm-pil - kosten 25 pond per maand - zorgt voor ontspanning en vrede in het hoofd. De 'InnerHarmony', vol vitaminen, mineralen en kruiden, slik je als je last hebt van PreMenstrualTension. De 'WaferTrim' dood de eetlust. De MetaboTherm helpt calorie¨en verbranden en is dus een mooie aanvulling op de 'WaterTrim'. Vooral handig lijkt mij de 'NutriBase', een alles in ´e´en pil. Het adres van The Aveda Institute in Londen is 28-29 Marylebone Street. De Observer vermeldt nog fijntjes dat het in de buurt is van die leuke Conran-keukenspullen-winkel. Vandaag een recept voor een lauw-warm 'Papri-Harmony-gerecht' met paprika's, kruiden en geitenkaas. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika's in de oven tot er zwarte plekjes ontstaan. Laat ze vervolgens iets afkoelen in een afgesloten kom. Trek de velletjes van de paprika's. Snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de geitenkaas in blokjes. Leg de paprikastukken in een met olijfolie ingesmeerde vuurvaste schaal. Leg op de paprika's stukjes kaas, fijngehakte knoflook, ansjovisjes en blaadjes tijm. Besprenkel alles met lekkere olijfolie. Zet de schaal even onder de hete grill. Zodra de kaas smelt is het gerecht klaar. Garneer met appelkappers en partjes citroen. Eet bij dit voorgerecht warm Italiaans brood.

4 rode paprika's

250 g geitenkaas

2 tenen knoflook

1 blikje ansjovis

8 appelkappers of 1 eetl. kappertjes

verse tijm

olijfolie

    • Anne Scheepmaker