Indonesië heft exportverbod deels op

JAKARTA, 22 SEPT. Indonesië heeft een exportverbod op een aantal belangrijke grondstoffen opgeheven, zo verklaarde de Minister van Handel en Industrie, Rahardi Ramelan, vandaag. De opheffing geldt niet voor bewerkte rijst. Het verbod is opgeheven omdat de regering de grondstoffen niet langer subsidieert.

De regering had het verbod op 28 juli uitgevaardigd om woekerwinsten te voorkomen op de herimport van gesubsidieerde artikelen. De regering subsidieerde de grondstoffen sinds het ineenstorten van Indonesië's economie eerder dit jaar, om ervoor te zorgen dat miljoenen arme mensen voedsel en andere basisproducten konden blijven kopen. Indonesië bevindt zich in een zware economische crisis, die vooral aan de onderkant van de maatschappij hard is aangekomen.