Clinton (1)

Het was onvermijdelijk dat de schandalen in en om het Witte Huis een ongekende stortvloed van commentaren - in alle denkbare vormen en grenzen van (wan)smaak - in de wereldmedia zouden opleveren. NRC Handelsblad betoonde zich in zijn rapportage zowel als in zijn commentaar tot op heden sober en correct. Maar dat nu het duo Koscielniak/Vermaat (NRC Handelsblad, 14 september) niets beters heeft weten te verzinnen dan hun ontstellend platvloerse en - ondanks het Franse onderschrift - volstrekt espritloze wanproduct is, om nog een modeuitdrukking te gebruiken, verbijsterend.

Als klap op de vuurpijl gebeurde dit op dezelfde pagina die ook het uitstekende artikel bevatte van J.H. Sampiemon, waarvan de op twee na laatste zin luidt: “De politici mogen zich nu bezinnen op 'hoe verder'... (en) de media op hun normen.”

    • C.B. Arriëns