Barcelona verlaagt bod op gebroeders De Boer

ROTTERDAM, 22 SEPT. FC Barcelona heeft het bod op Ronald en Frank de Boer van Ajax verlaagd. De Catalaanse club was eerst bereid omgerekend 40,3 miljoen gulden te betalen. Nu bieden de Spanjaarden 37,7 miljoen. “Er zal namelijk een jaar zijn verstreken voordat ze voor ons kunnen spelen”, verklaarde Barcelona-voorzitter Nuñez de verlaging.

De gebroeders De Boer kwamen onlangs met Ajax, na een slepend arbeidsconflict, overeen tot 1 juli 1999 bij de club te blijven. De club laat hen daarna gaan als zij overeenstemming bereikt met Barcelona over een vergoedingssom. De tweeling heeft een jaar geleden een contract bij Ajax getekend tot medio 2004. Omdat zij uitgekeken zijn op de Nederlandse competitie willen de broers naar het buitenland. Bij de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond probeerden Frank en Ronald de Boer eind juli tevergeefs van hun contractverplichtingen bij Ajax uit te komen.