Zapman

Op de toonbank van een slagerij in Middleton staat een schaaltje worstjes. Het kartonnen kaartje dat in een van de worstjes is geprikt, heeft de contouren van een lichaam. Er zit een foto op geplakt van een voetballer in het nationale shirt van Engeland. Je zou niet weten wie het was als op een ander kartonnen kaartje niet geschreven stond:

SCHOLES' SIZZLER

Very Lean No Fat

With A Hint Of Ginger

Sizzlers zijn hete worstjes. Ik heb het opgezocht. Lean wil zeggen mager. Ginger is gember. Maar daar duikt achter de bordjes de slager al op en met hem de onderschriften.

Lekker heet worstje, hoor. Ons Paul Scholes worstje. Paul heeft ook geen grammetje vet, net als ons worstje. En hij heeft gemberkleurig haar. En verder duikt hij nogal pittig de tackles in.

Deze beelden kwam tot ons dankzij de camera's van MUTV. Paul Scholes speelt bij Manchester United. MUTV is de vaste zender van Manchester United. Studio Sport had afgelopen vrijdag een item over MUTV. Studio Sport moet elke dag opnieuw zendtijd zien te vullen, dat is ook niet altijd even makkelijk. Na die ene wedstrijd tussen NEC en Roda was de echte sport op. Gelukkig was er die dag nog een potje golf geweest voor oud-sporters. Jammer dat Marco van Basten uit de buurt van de camera's bleef, dat waren weer vijf minuten extra geweest. Er was ook nog iets met kolf, niet met een g maar met een k. Schijnt ook weer een sport te zijn, beoefend in buurthuizen en opkamers van cafés. Je raakt de tel soms kwijt. En verder dus dat item over MUTV.

Zal je toch programmamaker zijn bij MUTV. Iedere dag zes uur over Manchester United de ether in. Dan komt er onherroepelijk een dag dat je ten einde raad met de camera geschouderd door Middleton zwerft. Kijk, de slager. Nee, die hebben we al gehad. Maar daar, die waslijn, hangt daar geen Manchester United-shirtje? Kom op, misschien kunnen we daar nog wat uitpeuren.

“En hoe krijgt u de biervlekken er nou uit, mevrouw? En dat blauwe oog? Hij slaat wel eens als hij van het voetballen thuiskomt? Maar tegen Barcelona was het toch een gelijkspel?”

Hoe kleiner de wereld hoe meer erover te kleppen valt. Wie had dat nou verwacht.

    • Hans Aarsman