Voetbal Duitsland

Gerald Vanenburg heeft VfB Stuttgart nog verder in de zorgen gedrukt. Met een prachtig afstandsschot bezorgde de Nederlandse libero van 1860 München zijn ploeg een 1-0 overwinning. De 'Münchener Leeuwen' klommen naar de tweede plaats in de Bundesliga. Spits René Eijkelkamp bezorgde zijn club Schalke '04 met twee treffers de zege in de 'Kohlenpott'-derby met VfL Bochum. Een opluchting voor trainer Huub Stevens, die door de tegenvallende resultaten behoorlijk onder vuur lag. Youri Mulder maakte een treurige rentree. Na een jaar vol blessureleed nam hij weer eens plaats in de spits naast Eijkelkamp. Zeven minuten later torpedeerde Mulder Bochum-verdediger Kracht en kreeg hij de rode kaart. Erik Meijer scoorde het derde doelpunt voor Bayer Leverkusen tegen Borussia Dortmund: 3-1.