Tsjetsjenen laten Britten vrij

MOSKOU, 21 SEPT. In Tsjetsjenië zijn twee Britten, die vijftien maanden geleden werden ontvoerd, vrijgelaten. Ze zijn dit weekeinde via Moskou naar Londen gevlogen.

Camilla Carr (40) en Jon James (38) zijn vrijgelaten dankzij de bemiddeling van de Russische multi-miljonair Boris Berezovski, die ook secretaris van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) is. Ook de presidenten van Georgië en Azerbajdzjan hebben bemiddeld. Carr en James, psychologen die in Tsjetsjenië werkten met door de oorlog getraumatiseerde kinderen, werden in juli vorig jaar ontvoerd. Ze zeiden redelijk te zijn behandeld, maar klaagden dat ze veertien keer naar andere lokaties waren overgebracht omdat hun ontvoerders bang waren te worden ontdekt. Ook was er soms weinig eten, en vrijwel nooit was er daglicht; ze werden voortdurend in kelders onder huizen gevangen gehouden. (Reuters)