Spoorarbeiders vrijuit

BONN, 21 SEPT. Een politie-onderzoek naar de mogelijke schuld van twee Duitse spoorwegarbeiders aan de treinramp in het Duitse Eschede, waarbij op 3 juni van dit jaar 101 mensen om het leven kwamen, is afgebroken: gebleken is dat de twee niets ten laste kan worden gelegd. Dat meldt vandaag het Duitse blad Der Spiegel.

De twee werden verdacht van dood door schuld. Ze hadden de avond voor het ongeluk de betreffende trein in München geïnspecteerd. Onderzoek na de ramp heeft uitgewezen dat die waarschijnlijk is veroorzaakt door een defect aan een wiel.

Volgens Der Spiegel heeft het onderzoek uitgewezen dat de twee arbeiders wel degelijk hebben gerapporteerd dat het wiel niet in orde was. Na die klacht werd echter geoordeeld dat het defecte wiel enig ongemak zou veroorzaken, niet evenwel dat het een veiligheidsriciso zou inhouden. (Reuters)