SORGDRAGER BLOOPT IN TAXI

Allemaal 'klein bier' zou oud-VVD-leider Frits Bolkestein ongetwijfeld over deze voorbeelden gezegd hebben. En inderdaad, de echt interessante bloopers worden zelden of nooit uitgezonden.

Want wat zou Winnie Sorgdrager toch precies toevertrouwd hebben aan de taxichauffeur bij wie ze recentelijk instapte? Zonder dat ze het wist was de oud-minister van Justitie te gast in het NCRV-programma Taxi, dat nietsvermoedende passagiers interviewt.

Gaf ze haar frustraties over Arthur Docters van Leeuwen of andere veronderstelde samenzweerders tegen haar onfortuinlijk verlopen ministerschap de vrije loop? “Nee hoor, het was allemaal prietpraat”, zo bagatelliseert Sorgdrager het opmerkelijke incident. “De chauffeur knoopte een praatje met me aan. Hij vroeg van die dingen als wat ik van kroonprins WillemAlexander vond. Nou, een aardige jongen, antwoordde ik. Ik heb ook verder niets bijzonders gezegd, en me op de vlakte gehouden.”

Prietpraat of niet, nadat de redactie van het programma haar, zoals gebruikelijk, had verzocht of het gesprek uitgezonden mocht worden, verbood Sorgdrager publicatie. Sterker nog, ze eiste dat de betreffende tape van het gesprek gewist zou worden. Want, vond Sorgdrager, zelfs prietpraat met een taxichauffeur van een bekend persoon “kan gemakkelijk tot misverstanden leiden”. Waarvan akte.