Selectie; radio

In de Schemer. Met om 21.45 uur Het Radioverhaal. Vandaag: Withandje en de Dwergen. In de oudste en nog werkende zoutmijn van Europa, Wieliczka in Polen, onstonden in de loop van de eeuwen verschillende legenden en sprookjes. Een daarvan gaat over Withandje, de bazin van een bende dwergen die 's nachts het tweehonderd kilometer lange gangenstelsel afstruint, op zoek naar achterstallig onderhoud. Radio 5, 21.02-22.02u.

De Avonden. Vandaag een reportage over sampelen (muziek samenstellen uit bekend materiaal). Een nieuwe vorm of de dood van de levende muziek? Hoogleraar popmuziek René Boomkens, radiomaker Erwin Blom en de kunsthistoricus Kees Hogenbirk discussieren onder leiding van Gerard Walhof. Na elf uur het slot van de serie over 200 jaar Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Vandaag over de vergankelijkheid en het behoud van papier. Radio 5, 22.02-24.00u.