Koplopers in hockey nog zonder puntverlies

ROTTERDAM, 21 SEPT. Amsterdam en Oranje Zwart zijn na twee speelronden de enige twee ploegen zonder puntverlies in de Nederlandse hockeycompetitie. Amsterdam kwam gisteren met de schrik vrij in Den Haag, waar de ploeg van speler-coach Brinkman met 4-3 won. Oranje Zwart, nog zonder de Australische aanwinst Stacy, won gisteren met 3-1 van Kampong. Zondag spelen beide koplopers tegen elkaar in Eindhoven.

Landskampioen Den Bosch leed het eerste puntverlies. In Bilthoven kwam de ploeg van trainer Siepman gisteren niet verder dan 1-1 tegen SCHC. International Van der Weide maakte zijn rentree bij Den Bosch na een blessure die hem bijna twee maanden aan de kant hield. Ook HGC en Bloemendaal deelden de punten, 2-2. HGC-doelman Vogels stopte een strafbal van collega-international Buma. HGC en Bloemendaal waren nog puntloos omdat zij hun duels uit de openingsronde wegens de regen niet konden voltooien.

In de vrouwencompetitie haalde Laren opnieuw uit. Een week na de 6-0 zege op HGC won de ploeg uit 't Gooi met 7-0 van nieuwkomer Nijmegen. De grootste uitslag kwam op naam van Amsterdam, dat Hilversum met 8-0 onder de voet liep. Aanvoerster Thate scoorde vijf keer. HGC revancheerde zich voor de nederlaag van ruim een week geleden tegen Laren en versloeg Hurley op eigen veld met 7-0, onder meer door vier doelpunten van international Van der Wielen. In zes duels vielen 31 doelpunten, goed voor een gemiddelde van ruim vijf per wedstrijd.

Bij de Gemenebestspelen in Kuala Lumpur heeft Australië zowel bij de mannen als bij de vrouwen de gouden medaille gewonnen. De mannenploeg versloeg gastland Maleisië gisteren met 4-0. In de vrouwenfinale werd Engeland gedeklasseerd, 8-1.