DER SPIEGEL

Heel veel Helmut Kohl in Der Spiegel van deze week. In alle verhalen is de steeds terugkerende vraag of hij het bij de verkiezingen van aanstaande zondag zal redden. De laatste peilingen die het blad publiceert wijzen op een nek-aan-nek race tussen Kohl en Schröder. Der Spiegel houdt er rekening mee dat het altijd sluimerende 'keine Experimente'-gevoel van de Duitsers uiteindelijk de overhand zal krijgen en de christen-democraten dus zullen winnen. Ondertussen gaan de partijen tijdens de campagne de echte vragen uit de weg, stelt het blad somber vast: “Voor eerlijkheid is geen plaats”.

In een vraaggesprek met SPD- lijsttrekker Gerhard Schröder komt vanzelfsprekend de coalitievraag aan de orde. Kohl heeft steeds laten weten niets te zien in een grote coalitie tussen CDU en SPD. Zijn tegenstander Schröder is aanzienlijk minder uitgesproken. “Als rekenkundig gesproken een grote coalitie de enige mogelijkheid is, moeten we die gewoon maken”, zegt hij.