Amerikanen dienen klacht in tegen Alcatel

Vroegere aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf DSC Communications hebben een aanklacht ingediend tegen het Franse telecomconcern Alcatel. Bij de recente overneming van DSC door de Fransen kregen ze aandelen Alcatel, maar die zijn door plotselinge tegenvallers enorm in waarde gedaald.

Alcatel sloot begin juni een akkoord voor overneming van DSC, een fabrikant van telecomappatuur met een jaaromzet van 1,6 miljard dollar (3 miljard gulden). Dat zou gebeuren via een aandelenruil op basis van de beurskoersen van 28 augustus. De transactie werd afgerond op 7 september. Tien dagen later kwam Alcatel met een waarschuwing dat de resultaten zwaar tegenvallen, waarop de beurskoers kelderde met bijna 40 procent. Volgens de Amerikanen heeft Alcatel bewust informatie achtergehouden over zijn financiële positie.