Zintsjenko behaalt in Vuelta eerste zege als wielerprofessional

ROTTERDAM, 19 SEPT. Andrei Zintsjenko heeft gisteren de dertiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Rus kwam alleen aan in de straten van Sabinanigo na een rit over 208,5 kilometer. De Spanjaard Abraham Olano behield de leiding in het algemeen klassement.

Oorspronkelijk zou de dertiende etappe een uitstapje van ongeveer tachtig kilometer maken naar Franse bodem. Maar na de Spaanse verontwaardiging over de aanpak van de Franse justitie tijdens de Tour werd besloten de etappe te wijzigen. Daardoor ontliep het uitgedunde peloton gisteren de zware beklimming van de Marie Blanche.

Winnaar Zintsjenko kwam zestig kilometer voor de finish alleen aan de leiding. De 26-jarige Rus van de Spaanse Vitalicio-ploeg gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en boekte daardoor de eerste overwinning uit zijn professionele loopbaan. Jeroen Blijlevens kwam op ruim achttien minuten van de winnaar over de streep. De Nederlandse sprinter verspeelde hierdoor de leiding in het puntenklassement.