Website

RTL4 heeft eindelijk een website. Veel informatie bevat de site nog niet. Wie na een korte en bondige aankondiging van Alles voor de kijkcijfers doorklikt om meer te weten te komen over het programma Niet geschikt voor uitzending dat de gast van vanavond een paar jaar geleden presenteerde, komt bedrogen uit. Op de vervolgpagina wordt dezelfde informatie als op de openingspagina vermeld.

Ook over de presentator Beau van Erven Dorens (van het onlangs opgeheven TalkRadio) worden we niet veel wijzer.

Alleen over het meest bekende RTL4-programma, Goede Tijden Slechte Tijden, is iets meer te vinden, namelijk links naar de homepages van enkele acteurs en een verklaring waarom GTST anders is dan andere soaps. “De meeste soaps draaien om een aantal families, die elkaar het leven zuur maken. Goede tijden, Slechte tijden is echter anders. Deze soap speelt zich namelijk af in een middelgrote provincieplaats, waar mensen elkaar ontmoeten in Hotel de Rozenboom, Bodega de Koning of Hotel Dendermonde.”

Dat in heel veel andere soaps de horeca ook een belangrijke rol speelt is de makers van de site waarschijnlijk nooit opgevallen, evenmin als het feit dat de meeste personages in GTST ook deel uitmaken van een familie en een groot deel van de scènes zich in huiskamers afspelen. Waarschijnlijk mogen ze bij RTL4 alleen naar The Bold and the beautiful kijken.

De homepages van Katja Schuurman en Angela Schijf zien er nogal prefab uit. Ze bevatten biografieën, interviews en plaatjes om je PC op te vrolijken. (www.rtl4.nl)