Voetbal Duitsland

In Duitsland maakte Hertha BSC een sprong op de ranglijst. Voor ruim 45.000 toeschouwers won de club uit Berlijn gisteren met 3-1 van Eintracht Frankfurt, dat daardoor afgleed naar de onderste regionen van de Bundesliga.

Eintracht kwam na een kwartier nog wel aan de leiding in het olympisch stadion, door een treffer van de Chinees Chen Yang. Michael Preetz deed met twee doelpunten, één voor en één na rust, de balans naar de andere kant doorslaan. Alphonse Tchami, een international van Kameroen, bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-1. Frankfurt speelde toen al geruime tijd met tien man nadat Thomas Sobotzik in de 63ste minuut met een rode kaart van het veld was gestuurd.

In de andere wedstrijd deed SC Freiburg goede zaken op bezoek bij Hansa Rostock. De Duitsers uit het zuidwesten wonnen in het noordoosten met 2-0 door treffers van Adel Sellimi en Alexandr Yaschvili in de laatste zeven minuten. Freiburg rukte daardoor op naar de vijfde plaats, Rostock zakte naar de vijftiende stek.