Selectie; Radio; Zondag

Radio 1 Journaal. Te gast is de nieuwe minister van justitie Benk Korthals. Regelmatig had hij als VVD-kamerlid (met een bloeiende advocatenpraktijk) stevige kritiek op zijn voorganger Sorgdrager. Hoe ziet hij de reorganisatie van het OM? Hoe gaat hij het zinloos geweld te lijf? En de internationale criminaliteit? Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Is veiligheid te koop? Kunnen bedrijven en particulieren met geld zich beter beschermen tegen criminaliteit in Nederland dan de armen? Een discussie met onder anderen Ibo Buruma, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Nijmegen, Ed 'd Hondt, voorzitter van het Beraad van Korpsbeheerders; en directeur Vlug van beveiligingsbedrijf Crime Control. Radio 5, 13.02-15.00u.

De Radio 5-documentaire: Our Mind is rich Money. Het boeddhistische Ladakh ligt in de Himalaya in India en grenst aan Tibet. Het wordt wel het laatste paradijs genoemd: zuiver, eenvoudig, met respect voor de natuur en ruimte voor spiritualiteit. Helaas begint daar verandering in te komen. Niet alleen doen sinds kort vervuiling en toeristen hun intrede, de nieuwe generatie is nieuwsgierig naar de westerse cultuur. Maandag, Radio 5, 13.08-14.00u.

Boven het Dal. Live interviewprogramma. Vandaag: Leo Vroman (83), een van Nederlands grootste hedendaagse dichters. Hij vluchtte aan het begin van de Tweede Wereldoorlog via Engeland naar Indonesië en belandde uiteindelijk in 1945 in Amerika. Met zijn vrouw Tineke vestigde hij zich in New York. Hij maakte er carrière als hematoloog. Hij onderzocht de afzetting van eiwitten door bloed en deed zelfs een ontdekking: het Vroman effect. Sinds kort zijn Vroman en zijn vrouw verhuisd naar een bejaardenflat in de staat Texas. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.