Selectie; Radio; Zaterdag

Tema. Op de openbare basisschool de Notenkraker in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet werken de school, het sociaal cultureel werk en de politie samen aan de ontwikkeling van de buurt. En dat lijkt aardig te lukken. Maar ook elders in het land boeken 'brede basischolen' succes. Radio 5, 14.02-15.00u.

Het muziektheater. Met chansons van Les Frères Jacques, Josephine Baker, Michel Fugent en Zizi Jeanmaire. Radio 5, 15.00-16.00u.

NPS Thema. In zijn gedichten en toneelstukken verwijst de Britse taalkunstenaar Shakespeare veelvuldig naar muziek. Vele componisten hebben zich aangetrokken gevoeld tot zijn werk dat zij als uitgangspunt gebruikten voor hun eigen composities. Vandaag muziek uit de Elizabethaanse tijd waarmee Shakespeare zelf opgroeide. Radio 4, 15.45-16.30u.

Het Witte Doek. Wekelijks filmmuziekprogramma. Met vandaag aandacht voor de recent verschenen cd Mémoires d'Immigrés/l'Heritage maghrébin. Dahmane el Harachie, Malika dom Ran, Cheb Mami en Rachid Taha. Radio 4, 18.02-19.04u.

Avondconcert/Opera Live. In het kader van het EBU Opera Season de opera Lucrezia Borgia van de Italiaanse componist Donizetti. Koor en orkest van de Scala di Milano o.l.v. Gianluigi Gelmetti. Radio 4, 19.04-23.00u.

Volgspot Live Zomertheater. Theatermakers stellen hun favoriete avondje uit samen. Vandaag: de Vlaamse zangeres, actrice en musicalster Vera Mann. Ze koos uit het Volgspot-archief opnames van de vocal group Intermezzo en van landgenoot zanger/tekstschrijver en componist Johan Verminnen. Radio 2, 22.04-24.00u.