Rechter wil geen ruzie in de rechtszaal

ASSEN, 19 SEPT. De politierechter in Assen heeft de politie opgeroepen ruziënde mensen niet steeds in de rechtszaal te laten verschijnen. In plaats daarvan zou de politie moeten pogen de ruzie te sussen.

De aanleiding voor zijn opmerking was een rechtszaak gisteren tegen een 37-jarige inwoner van Nieuw-Dordrecht. De man had in december vorig jaar tegen een vrouw gezegd dat ze “de grootste hoer van Klazienaveen” was. Volgens de Nieuw-Dordrechter had de vrouw hem eerst beledigd.

De politie kan dit soort ruzies beter zelf oplossen dan direct een aanklacht wegens belediging op te nemen, zei de politierechter. Volgens hem maakt een rechtszaak als deze de ruzie tussen twee personen eerder groter dan kleiner.

De verdachte liet weten geen cent te zullen betalen en geen dag te zullen zitten. Toch kreeg hij van de politierechter een boete van honderd gulden opgelegd. De officier van justitie had 250 gulden boete geëist. (ANP)