Oud-Spartaan bezorgt NEC overwinning; Eerste verlies Club in België

ROTTERDAM, 19 SEPT. NEC heeft gisteren de tweede overwinning van het seizoen behaald. De ploeg van trainer-coach Jimmy Calderwood won voor eigen publiek met 3-1 van Roda JC. Voormalig Spartaan Maikel Renfurm nam twee van de drie Nijmeegse doelpunten voor zijn rekening. NEC bezet na vijf speelronden de vijfde plaats in de Nederlands voetbalcompetitie, maar heeft één duel meer gespeeld dan de concurrentie.

Roda had gisteren in de Goffert in het eerste half uur weinig in te brengen tegen NEC, dat al in de elfde minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Renfurm. De Limburgers mochten van geluk spreken dat de thuisploeg vervolgens wat wegzakte. In de 42ste minuut resulteerde dat in de gelijkmaker, een frommeldoelpunt van de voet van de Belg Bob Peeters.

Na de rust voetbalde NEC minder goed dan ervoor. Maar wel doeltreffender. Jack de Gier maakte er in de 65ste minuut 2-1 van, zeven minuten later was Renfurm opnieuw succesvol. De Gier en invaller Ayhan Tumani hadden het verschil nog groter kunnen maken, maar beiden faalden in de afronding.

Bij Roda speelde de 33-jarige middenvelder Eric van der Luer zijn vierhonderdste wedstrijd voor de club uit Kerkrade. Feestelijk was het jubileum niet voor de tweevoudig international. In de 34ste minuut miste Van der Luer een opgelegde kans. Halverwege de tweede helft haalde Roda-trainer Sef Vergoossen de jubilaris voortijdig naar de kant.