Nutsbedrijf Delta met US Filter in waterorder

Het Zeeuwse Delta Nutsbedrijven en het Amerikaanse bedrijf US Filter gaan samenwerken bij de bouw van een nieuwe waterinstallatie voor Dow Benelux in Terneuzen. Daarmee is een bedrag gemoeid van 35 miljoen gulden. Het unieke van de installatie is dat ze met drie verschillende grondstoffen werkt, namelijk zout Westerscheldewater dat via membraanfiltratie ontzout wordt, Delta-industriewater uit de Biesbosch en afvalwater van de zuiveringsinstallatie van Dow Benelux.

Het contract met Dow is volgens Delta het grootste waterleveringscontract in Zuid-West Nederland. Het gaat om ongeveer 11 miljoen kubieke meter water per jaar, een vijfde van de totale waterleverantie door Delta. De order is voor Delta het tweede project in korte tijd voor hergebruik van afvalwater.

Delta en US Filter waren beiden in de race voor de order van Dow, maar besloten in het project te gaan samenwerken.