IMMIGRATIEGOLVEN

In de bijlage W&O van 12 september schrijft Arlette Kouwenhoven dat de oudste Amerikaan geen indiaan was, en dat er meer immigratiegolven in het prehistorische Amerika zijn geweest. Dit laatste wordt bevestigd in het boek 'De Stenen Spreken' van De Jonge en IJzereef (1996). Hierin wordt op overtuigende wijze aangetoond dat de megalietenbouwers van Europa al in 3300 v.Chr. de zuidpunt van Groenland bereikten, maar er toen niet in slaagden naar Noord-Amerika over te steken.

Volgens de inscripties van Dissignac (Bretagne) werd Amerika een kleine 1000 jaar later aan de andere kant van de aarde via de Beringzee ontdekt, waarna de eerste immigratiegolf over de Atlantische Oceaan plaatsvond (2300 v.Chr.). In Europa verschijnen dan de eerste ingegraveerde kaarten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Deze zeevaarders brachten in Amerika de megalithische zonnegodsdienst met het geloof in één zonnegod. Langs de oostkust van Noord-Amerika bevinden zich zelfs zo'n 300 megalithische monumenten als stille getuigen van deze eerste immigratiegolf uit Europa! Tot 1 november is er aan dit boeiende onderwerp een kleine tentoonstelling gewijd in het bezoekerscentrum De Pinkenberg in Rozendaal (bij Arnhem), tel. 026-3882741 (toegang gratis).

    • Reinoud de Jonge