FNV-bond zoekt samenwerking in VS

FNV Bondgenoten gaat nauw samenwerken met de Amerikaanse vakbond voor werknemers in de olie- en chemiebranche OCAW. Kaderleden, actieve vrijwilligers van de bond, gaan informatie uitwisselen over bedrijven die in beide landen vestigingen hebben.

Door elkaar te informeren hopen beide vakbonden meer vat te krijgen op internationaal werkende bedrijven in de olie- en chemiebranche. Vooral in de Verenigde Staten komt het voor dat ondernemingen proberen vakbonden buiten de deur te houden. Ook vestigingen van Nederlandse bedrijven zouden zich hieraan schuldig maken.

Zes kaderleden van FNV Bondgenoten gaan in november kennismaken met OCAW'ers. Het gaat om twee werknemers van DSM, twee van Shell en twee van Akzo Nobel. Later komen Amerikanen naar Nederland. Het ligt in de bedoeling dat er ieder jaar een uitwisseling plaatsvindt.