Betoging in Ramallah

JERUZALEM, 19 SEPT. Honderden Hamas-aanhangers zijn gisteren op de Westelijke Jordaan-oever tijdens een herdenking van twee doodgeschoten Hamas-leiders slaags geraakt met Israelische soldaten. Zeker 32 demonstranten raakten gewond door rubberkogels.

De demonstratie was een uiting van de toegenomen spanning na de dood van de twee Hamas-leiders die onlangs door het leger werden doodgeschoten en na de dood, donderdag, van een 18-jarige Palestijn. Deze werd nabij Ramallah door een kolonist onder vuur genomen en gedood. De betogingen van gisteren vonden plaats in El-Bireh, nabij Ramallah. De twee gedode Hamas-leiders waren uit El-Bireh afkomstig. De betogers bekogelden de soldaten met stenen, waarop die met rubberkogels - en volgens Palestijnen ook met scherpe munitie - het vuur openden. Palestijnse bronnen maken melding van 92 gewonden. Israel heeft de grens met de Westelijke Jordaanoever en de Gaza-strook gesloten na berichten als zou Hamas van plan zijn Israelische soldaten te ontvoeren of bomaanslagen te plegen op doelen in Israel. (AP, AFP)