Antillen ziet eind aan vliegconflict

AMSTERDAM, 19 SEPT. De Antilliaanse minister van Verkeer M. Adriaens verwacht op korte termijn een oplossing voor het al jaren slepende conclict over vluchten naar de Antillen. “Over een paar maanden kunnen we er uit zijn”, aldus Adriaens gisteren bij de opening van een Antilliaanse en Arubaanse bank in Amsterdam. De KLM heeft een monopolie op het luchtvervoer tussen de koninkrijksdelen. De eilanden vinden de tickets veel te duur.

Adriaens heeft gesproken met minister Netelenbos (Verkeer). Twee opties hebben de revue gepasseerd. Of KLM gaat samen met dochter Martinair de vluchten uitvoeren, óf de luchtvaart wordt geliberaliseerd waardoor allerlei maatschappijen mogen meedingen. Hij hoopt dat de prijzen van tickets fors zullen dalen waardoor toeristen voor rond 850 gulden een retour kunnen kopen. (ANP)