Rentetarieven op hypotheek verder omlaag

ROTTERDAM, 18 SEPT. De hypotheekrente daalt opnieuw. Grote marktpartijen als Rabobank, ING Bank en verzekeraar Aegon hebben gisteren tariefsverlagingen bekendgemaakt.

Aegon verlaagt met ingang van vandaag de rente op alle hypotheekvormen met 0,2 procentpunt. ING Bank heeft haar tarieven met 0,1 tot 0,4 procentpunt naar beneden bijsteld. Rabobank adviseert haar lokale banken verlagingen van 0,1 tot 0,3 procentpunt.

De laatste keer dat banken en verzekeraars de hypotheektarieven verlaagden dateert van ongeveer een maand geleden. Het nieuwe rondje tariefsverlagingen houdt verband met de lagere prijs van geld op de geld- en kapitaalmarkt.

De nieuwe Rabo-tarieven voor hypotheken met een rentevast periode van een en twee jaar dalen met 0,1 procentpunt tot 4,4 en 4,5 procent. Een hypotheek met vijftien jaar vast rente kost 6 procent per jaar (was 6,2), tien jaar vast gaat van 5,8 naar 5,5 procent.

Bij Aegon komt het rentepercentage voor annuïteiten- en lineaire hypotheken met vijf jaar vaste rente en nationale hypotheekgarantie op 4,9. Voor leven- en spaarhypotheken met een zelfde rentevaste periode geldt nu 4,6 procent.

ING Bank schroeft het tarief voor een annuïteitenhypotheek met 5 jaar vaste rente 0,2 procentpunt terug tot 5,2 procent. Bij zeven jaar vaste rente beloopt de daling 0,4 procentpunt. Het laagste tarief van ING Bank voor een lening van 1 jaar daalt 0,1 procentpunt tot 4,5 procent.