Ramsj

Christopher Isherwood: Diaries. Volume one, 1939-1960. Geb. Methuen 1996, van ƒ 86,50 voor ƒ 34,50. De Boekenmarkt, Oude Molstraat 32 Den Haag.

Een kleine duizend pagina's dagboek van Isherwood, beginnend op 19 januari 1939 - toen hij samen met Auden de haven van Southampton verliet, op weg naar Californië waar hij zich als immigrant zou vestigen - tot aan zijn 56-ste verjaardag op 26 augustus 1960. Goed geschreven, met veel zorg voor details en het karakteriseren van personen, of het nu gaat om zijn bewondering voor goeroe Swami Prabhavananda, zijn werk als scriptwriter in Hollywood, of om zijn vriendschappen met Garbo, Chaplin, Brecht en Stravinsky. Bij Nayler & Co (Denneweg 25b Den Haag) is een bundel non-fictie van Saul Bellow te vinden: It all adds up, met reisverhalen (Spanje, Israel en Italië), herinneringen aan gestorven vrienden (Cheever en Bloom), en beschouwingen over literatuur en schrijvers (Proust en Conrad). Van ƒ 58,60 voor ƒ 19,95.

    • Henk Lagerwaard