Mel B.

ANGLICAANS - De Britse zangeres Mel B, een van de vier Spice Girls, is zondag getrouwd met de Nederlander Jimmy Gulzar. De huwelijksvoltrekking vond plaats in de 12de-eeuwse, anglicaanse Johannes de Doper Kerk in het Engelse stadje Little Marlow, waar Mel B onlangs voor 8 miljoen gulden een landhuis heeft gekocht. Mel B, alias Melanie Brown, en Gulzar werden tijdens een 40 minuten durende kerkdienst in de echt verbonden door dominee Sue Irwin.

Mel B droeg een witte jurk, ontworpen door de firma D2. Ook de andere Spice Girls, Posh Spice alias Victoria Adams, Baby Spice alias Emma Bunton en Sporty Spice alias Mel C, gingen in het wit gekleed. Geri Halliwell, die tot juni als Ginger Spice door het leven ging, maar de populairste meisjesgroep aller tijden verliet, was niet aanwezig bij de trouwpartij.

Melanie Brown werd door haar vader, Martin Brown, naar het altaar begeleid. Jimmy Culzar arriveerde in een oude, witte Cadillac. Tijdens de kerkdienst werd naast de gebruikelijke huwelijksliederen het Bob Marley-nummer One Love ten gehore gebracht. Verder leverden een jongenskoor en een vrouwelijk strijkkwartet nog muzikale bijdragen.

De receptie vond plaats in een grote tent op het terrein rondom Mel B's huis. Tussen de tent en de ingang van het landgoed was een koker van canvas gebouwd, zodat de 150 gasten ongezien naar de receptie konden lopen. Behalve dat de gasten champagne dronken zijn over het besloten feest verder geen bijzonderheden bekend.

Mel B en haar man ontmoetten elkaar begin dit jaar, nadat Jimmy Gulzar was aangenomen als danser bij de Spice Girls. Na zeven weken vroeg Gulzar Mel B ten huwelijk. Onlangs werd bekend dat Mel B zwanger is. Eerder maakte Posh Spice wereldkundig dat zij een kind verwacht van de Manchester United-voetballer David Beckam, maar zij gaan pas trouwen na de bevalling.