Gran Dorado koopt park

AMSTERDAM, 18 SEPT. Exploitant van bungalowparken Gran Dorado heeft een groot park met vakantievilla's in Duitsland gekocht. De vorige eigenaar HS Ferienpark is in juli failliet gegaan.

Gran Dorado verhuurde al sinds 1994 accommodatie in het nu overgenomen park Hochsauerland, waarvoor het een contract met de eigenaar had. Volgens Gran Dorado heeft het park een goede bezettingsgraad: gemiddeld is 80 procent van de 570 villa's en 110 hotelkamers bezet.

Dat de vorige eigenaar toch failliet is gegaan, heeft te maken met tegenvallende bouwkosten. De bouw kostte zo'n 50 miljoen gulden meer dan begroot en die uitgaven hingen als een molensteen om de nek van HS Ferienpark.

De overname heeft geen gevolgen voor de ruim 250 Duitse werknemers. Gran Dorado is in Nederland de grootste aanbieder van vakantiebungalows met veertig parken. De helft daarvan is eigendom van de onderneming.