Alcatel wil eigen aandelen terugkopen

Alcatel wil eigen aandelen gaan terugkopen. Dit heeft de topman van het Franse telecom- en elektronicaconcern, Serge Tchuruk, vanochtend gezegd naar aanleiding van de enorme koersval die de aandelen van zijn onderneming gisteren ondergingen.

Tchuruk verklaarde dat hij de raad van commissarissen zal aanbevelen goedkeuring te geven voor “een aanzienlijk terugkoopprogramma”. De actie is bedoeld om de winst per aandeel op te vijzelen.

Alcatel liet gisteren weten dat de resultaten de rest van dit jaar aanzienlijk zullen achterblijven door de crises in Rusland en Azië. Die waarschuwing had grote gevolgen voor de koers van de aandelen Alcatel. Diverse malen werd op de beurs van Parijs de limiet voor de daling overschreden, waarop de handel telkens werd gestopt. Branchegenoten van Alcatel elders in Europa, zoals Philips en Nokia, zagen de koers van hun aandelen ook achteruitgaan.