Shell: geen debat met milieuactivist

AMSTERDAM, 17 SEPT. Shell worstelt met de Nigeriaanse milieuactivist Nnimmo Bassey.

Het concern heeft geen zin in Nederland met hem een openbare discussie aan te gaan zolang er in Nigeria nog geen fatsoenlijk gesprek tussen de activist en Shell Nigeria heeft plaatsgevonden. “Een openbaar debat hier moet deel uitmaken van een proces dat in Nigeria op gang moet komen. Shell Nigeria is een Nigeriaanse onderneming en probeert al geruime tijd met Bassey in gesprek te komen, maar dat lukt maar niet”, zegt een Shell-woordvoerder. Bassey stelt dat zijn organisatie regelmatig contact zoekt met Shell. Zijn organisatie heeft het concern zelfs uitgenodigd voor een rondleiding door de Niger Delta om alle milieuknelpunten te laten zien. Bassey is oprichter van de Environmental Right Action (ERA). Deze milieuclub krijgt financiële steun van de Novib. Bassey is momenteel in Nederland voor deelname aan een forumdisicussie over de recente politieke ontwikkelingen in Nigeria. (ANP)