Real Madrid als enige favoriet van start met zege

ROTTERDAM, 17 SEPT. Van alle favorieten in de Champions League heeft alleen titelhouder Real Madrid de eerste wedstrijd van het nieuwe bekerseizoen gewonnen. De Europese kampioen won in Sevilla zijn thuiswedstrijd van Internazionale met 2-0. Juventus speelde met 2-2 thuis gelijk tegen Galatasaray, Manchester United en Barcelona deelden in Manchester de punten (3-3) en Dinamo Kiev verloor zelfs met 2-1 van Panathinaikos.

De Engelse kampioen Arsenal speelde in Frankrijk gelijk tegen de Franse kampioen Lens: 1-1. In een wedstrijd voor groep E gaf Overmars de Engelsen vlak na rust een 1-0 voorsprong. De Nederlander had ook twee kansen op 0-2, maar zijn schoten eindigden tegen lat en paal. Sikora deed aan de overzijde hetzelfde namens Lens. Bergkamp, die ook twee kansen miste, werd in de laatste minuut vervangen. Daarna sloeg Lens in blessuretijd alsnog toe via international Vairelles.

Champions-Leaguefinalist Juventus liep in groep B verrassend averij op tegen het Turkse Galatasaray (2-2). De Italiaanse kampioen begon goed, na een kwartier scoorde Inzaghi 1-0. Het tij keerde echter. Juventus-doelman Peruzzi maakte hands buiten zijn strafschopgebied en moest met een rode kaart van het veld. Galatasaray benutte de ruimte tegen tien overgebleven Italianen. International Hakan Sükür maakte voor rust gelijk. Aydin Umit zette de Turken na een uur op voorsprong. Lang duurde de vreugde niet, Birindelli stelde direct orde op zaken: 2-2.

Barcelona haalde in groep D na een 2-0 achterstand een punt in Manchester. De ploeg met de Nederlanders Hesp, Reiziger, Cocu en Zenden slaagde er in een spannende wedstrijd in 3-3 te spelen. De Engelsen, met Stam in de basis, begonnen sterk. Via Giggs en Scholes namen ze een riante voorsprong. Na rust brachten de Brazilianen Anderson en Giovanni (strafschop) met doelpunten voor Barcelona de spanning terug. Stam maakte de overtreding die scheidsrechter Braschi deed besluiten de bal op de stip te leggen. Beckham zette halverwege de tweede helft met een fantastische vrije trap Manchester United op 3-2. Luis Enrique mocht twintig minuten de tweede strafschop voor Barcelona nemen. Butt had hands gemaakt en kreeg daarvoor een rode kaart.

Real Madrid ontving in groep C Inter. De Madrilenen moesten voor het topduel uitwijken naar Sevilla. De ploeg was gestraft omdat fans vorig jaar in het thuisduel met Borussia Dortmund een doel omver trokken. Hierro, uit een strafschop, en Seedorf, op aangeven van Mijatovic in blessuretijd, schonken Real-trainer Hiddink de zege: 2-0.

Inter, dat de gehele tweede helft met tien man speelde na het wegzenden van Fresi, stelde Winter op. De Nederlandse middenvelder kreeg al na enkele minuten een gele kaart omdat hij zich verkeek op de snelheid van Savio. Ronaldo bleef onzichtbaar, vooral ook omdat de Italiaanse ploeg zich met alle overgave op verdedigen concentreerde. De Braziliaan moest een kwartier voor tijd plaatsmaken voor Pirlo. Trainer Hiddink zag zijn ploeg heersen. Real kreeg liefst zeventien hoekschoppen.

Bayern München had een slechte start in Kopenhagen. De Duitsers kwamen in groep D een kwartier voor tijd tegen Bröndby weliswaar op 0-1, maar verloren in de laatste drie minuten alsnog. Eerst maakte Helmer gelijk door de bal in eigen doel te werken en in de slotseconden zorgde Havn voor de Deense winst: 2-1. Dinamo Kiev verloor voor groep E verrassend in Athene van Pathinaikos. Na een 1-0 voorsprong door Rebrov, moesten ze Griekse doelpunten van Mykland en Liberopoulos.

De zes groepswinnaars en de twee beste nummers twee gaan naar de kwartfinale van de Champions League.