Miljardenorders Lufthansa

FRANKFURT, 17 SEPT. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft besloten voor ruim 4,5 miljard gulden aan nieuwe vliegtuigen te bestellen. Een flink deel van de orders gaat naar het Europese consortium Airbus. Het gaat in totaal om 42 vliegtuigen. Bij Airbus bestelt Lufthansa tien toestellen voor de lange afstand van het type A340-300. Bovendien kopen de Duitsers zes machines voor de korte en middellange afstand van het type A321-200.

Lufthansa bestelt twintig kleinere toestellen bij de Canadese vliegtuigfabriek Bombardier. Voor de vrachtdivisie koopt Lufthansa zes vrachtvliegtuigen van het type MD11F van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant McDonnell Douglas.

Lufthansa wil een belang van 40 procent nemen in een nieuwe terminal op het vliegveld München. Deze terminal, die in 2003 operationeel moet zijn, krijgt een capaciteit van tussen de 15 en 18 miljoen passagiers per jaar. Met de deelname van Lufthansa in de nieuwe terminal is bijna 1,5 miljard gulden gemoeid. (DPA, AFP, Reuters)