Arrestatie van 165 Feyenoord-fans

STUTTGART, 17 SEPT. Enkele uren voor de UEFA-Cupwedstrijd VfB Stuttgart-Feyenoord zijn 165 aanhangers van de Rotterdamse club gearresteerd. Voor de wedstrijd hadden ze bij een wegrestaurant in de buurt van Darmstadt vernielingen aangebracht. Ze sloegen vitrines aan diggelen, ontvreemdden alcohol en speelgoed. De gearresteerde supporters zijn gisteren vrijgelaten. Een Duitse busonderneming bracht de fans gistermorgen naar de Nederlandse grens. Twee Nederlandse buschauffeurs weigerden hen namelijk mee terug te nemen.

In Stuttgart bleven ongeregeldheden uit door grote politie-inzet en uitgebreide voorzorgsmaatregelen. Meer dan 2.000 agenten voerden controles uit met inbeslagname van messen, knuppels, drugs en vuurwerk. Het ging in totaal om 3.000 personen in 40 bussen en 371 auto's. (ANP)