Selectie; Televisie

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over de crisis in Rusland. Ned.1, 20.31-21.06u.

Nova. Reportage over de succesvolle jeugdreeks De Kameleon, boeken rondom twee Friese kwajongens en hun gemotoriseerde duwbootje. Vijftig jaar geleden verscheen het eerste deel en Paul Steenhuis schreef er een boek over. Verder aandacht voor de eerste persconferentie van president Clinton na het verschijnen van het rapport Starr. Ned.3, 22.33-22.58u.

DOCUMENTAIRES

The X-Creatures. Documentaire over mythen en mysteries. Vandaag: Bigfoot. In 1967 werden amateurvideobeelden openbaar gemaakt waarop vaag een groot aap-achtig monster te onderscheiden viel. Betrof het werkelijk, zoals de maker beweerde, een verschijning van Bigfoot, of was er wat anders aan de hand? Chris Packham gaat bij de wetenschap te rade. BBC1, 20.00-20.30u.

Grensgevallen. Documentaire waarin mensen worden gevolgd die in een kwetsbare periode in hun leven zitten. Aan het woord komen vijf personen, uiteenlopend van een 'probleemjongere' van 14 jaar tot een psychiatrisch patient van 81 jaar, die vertellen hoe het zo ver met hen heeft kunnen komen. Ned.3, 21.00-21.50u.

Living with the Enemy. Eerste aflevering van een serie waarin mensen met zeer uiteenlopende normen, waarden en politieke opvattingen, een tijdje doorbrengen in elkaars gezelschap. Vandaag: Tory-councillor Dee-Dee Dobel die haar hond vernoemde naar Margaret Thatcher. Zij brengt een week door onder zeer primitieve omstandigheden tussen een aantal gedreadlockte en gepiercte kinderen van deze tijd. Dee-dee barst al snel in tranen uit. BBC2, 22.00-22.30u.

DRAMA

Inspector Morse. De KRO herhaalt de komende weken alle afleveringen van deze Britse politieserie en zendt ze in hun geheel op één avond uit. Vandaag: De stilte rond Nicholas Quinn. De doofstomme Nicholas Quinn komt erachter dat een van de leden van de examencommissie van de Universiteit van Oxford corrupt is. Een paar dagen later is Quinn dood. Ned.1, 21.06-22.54u.

AMUSEMENT

Het Blauwe Licht. Gesprek naar aanleiding van de affaire Lewinsky met Marli Huyer, arts-filosoof, en Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum te Amsterdam, over schaamte en schaamteloosheid van en in de media. Ned.3, 20.00-20.33u.

Films en Sterren. René Mioch doet verslag van het filmfestival van Venetië. Hij spreekt er onder andere met regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks naar aanleiding van hun laatste film, Saving Private Ryan. De film gaat over de invasie in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veronica, 22.25-22.55u.

TeeVee Studio. Couturier Mart Visser, die deze week zijn nieuwe collectie presenteerde, blikt aan de hand van fragmenten met gastvrouw Rémi van der Elzen terug op de afgelopen televisieweek. Ned.1, 23.56-00.31u.

MUZIEK

Lola da Musica. Registratie van het concert dat de Beastie Boys vorige maand gaven op het Lowlands Festival. Met ook een interview waarin de band uit de doeken doet hoe het nieuwste album Hello Nasty werd opgenomen en verhaalt over de begindagen in de hiphopscene. Naast clips van vorige albums worden ook live-beelden van de nieuwste hit Intergalactic getoond. Ned.3, 23.28-0.20u.

SPORT

Champions League. Vanaf 20.45 uur een rechtstreeks verslag van de wedstrijd Kroatie Zagreb-Ajax, gevolgd door een verslag van PSV-HJK Helsinki. Na afloop zijn samenvattingen te zien van de overige wedstrijden in de groepen van Ajax en PSV: Porto-Olympiakos Piraeus en FC Kaiserslautern-Benfica. Vanaf 23.40 uur een samenvatting van de wedstrijd Manchester United-Barcelona.

FILMS

Best of the Best (Bob Radler, 1989, VS). Rocky en Karate Kid klinken door in armoedig sportdrama. Amerikaans karateteam versus dat van Zuid-Korea. Met Philip Rhee, Eric Roberts, Sally Kirkland. SBS6, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Wildcats (Michael Ritchie, 1986, VS). Formule-komedie. Goldie Hawn probeert zich waar te maken als football-coach aan een ghettoschool in Chicago. Veronica, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Taxi Lisboa (Wolf Gaudlitz, 1996, Duitsland/Portugal). Gefingeerde personages doorkruisen opmerkelijke documentaire over mogelijk de oudste taxi-chauffeur ter wereld: de bijna 100-jarige Augusto Macedo die 70 jaar door Lissabon heeft gereden. Hoofdpersoon overleed kort na de première van wat volgens de regisseur een mengsel is van 'documentaire, speelfilm en droom'. Duitsl.1, 23.02-0.25u., nagesynchr.

Dr. Phibes Rides Again! (Robert Fuest, 1972, VS). Campy griezelfilm waarin Vincent Price in Egypte op zoek gaat naar levenselixer voor zijn overleden vrouw. Duitsl.1, 0.45-2.10u., tweetalig.

The Glory Guys (Arnold Laven, 1965, VS). Door Sam Peckinpah geschreven standaard-western. Jonge cavaleristen dienen kansloze strijd met de Indianen te leveren. BBC1, 1.00-2.50u.

His Kind of Woman (John Farrow, 1951, VS). Avontuurlijk melodrama. Verlopen Robert Mitchum wordt gedwongen voortvluchtige bandiet Vincent Price te helpen. Duitsl.2, 1.30-3.05u., nagesynchroniseerd.

Endstation Liebe (Georg Tressler, 1957, West-Duitsland). Romantische komedie. Fabrieksarbeider Horst Buchholz wedt dat hij Barbarey Frey voor zich weet te winnen. Morgen, Duitsl.2, 9.03-10.25u., zwart-wit.

.The Bank Dick (Eddie Cline, 1940, VS). Vehikel voor W.C. Fields behoort tot hoogtepunten uit diens oeuvre. Schlemiel wordt aangesteld als veiligheidsbeambte van bank en raakt onderwijl betrokken bij een filmproduktie. Morgen, BBC2, 12.00-13.10u., zwart-wit.