Selectie; Radio

De Avonden. Sarah Verroen praat met schrijfster Betsy Udink, samenstelster van de bundel Wilhelmina, een portret in herinneringen. Dit boek bevat o.a. radiotoespraken van de oud-vorstin, alsmede getuigenissen van o.a. een gouvernante en schrijver A. Den Doolaard. Radio 5, 22.02-24.00u.

De Schatkamer. Portret van beeldend kunstenaar Hein Mader, een 73-jarige Oostenrijker die via Venezuela uiteindelijk in Nederland terecht kwam. Hij was docent aan de Rietveld Academie maar werd daar in de jaren 60 te ouderwets bevonden en op een zijspoor gezet. Nu woont hij in het Friese dorpje Mantgum, waar hij beelden maakt die 'optimisme' uitstralen. Morgen, Radio 5, 14.00-115.00u.

Sporen. In de serie 'Getuige van' vandaag Wim Lensink die op 16-jarige leeftijd getuige was van De Slag om Arnhem op 17 september 1944. Morgen, Radio 5, 15.02-15.45u.