Duitse politie pakt Feyenoord-supporters op

De Duitse politie heeft gisteren voor aanvang van het Europa-Cupduel VfB Stuttgart-Feyenoord ongeveer honderd aanhangers van Feyenoord opgepakt. De supporters zaten in twee bussen. Een aantal van hen zou betrokken zijn geweest bij diefstal uit een restaurant in Darmstadt. De Duitse politie heeft ook een aantal fans van de thuisclub opgepakt. Twee supporters zitten nog in voorlopige hechtenis.

Twaalf Feyenoord-fans zijn gisteren in Rotterdam al door de politie uit de bus gehaald. Twee aanhangers mochten niet mee omdat zij een stadionverbod hebben. Dat verbod geldt niet alleen voor de Kuip maar ook voor andere stadions. De tien anderen beschikten niet over zaken zoals een clubcard, een paspoort of een omwisselingsbewijs voor de toegangskaart. In totaal reisden ongeveer 1.600 Nederlandse fans naar Stuttgart.

    • Guus van Holland