Beatles-boekje brengt 3 ton op

LONDEN, 16 SEPT. Een notitieboekje waarin Paul McCartney de songtekst krabbelde voor de grote Beatles-hit 'Hey Jude' is dinsdag in Londen geveild voor 100.000 pond (ruim 320.000 gulden).

Het notitieboek was het hoogtepunt van de verkoop van pop memorabilia in het veilinghuis Sotheby's. Het ging naar zakenman Alan Murphy die het bod over de telefoon deed. Murphy kocht de aantekeningen voor zijn dochter. McCartney schreef er ook gedeeltes in voor de elpee Sergeant Pepper's Lonely Heart Club Band.

Een leren motorjas van Elvis Presley bleek met een opbrengst van 5600 pond (bijna 18.000 gulden) minder waardevol dan een leren jack van de in 1980 vermoorde Beatle John Lennon die voor 9200 pond (ongeveer 29.000 gulden opbracht. De opbrengsten van de veiling gaan naar onderzoek en zorg voor jonge kankerpatiënten.