Starr-rapport: record-drukte op Internet

ROTTERDAM, 15 SEPT. Tientallen miljoenen mensen hebben de afgelopen dagen het rapport van onafhankelijke aanklager Kenneth Starr over de relatie van president Clinton en Monica Lewinsky op Internet gelezen. Alle grote nieuwssites, zoals CNN, New York Times, Wired News, en de zoekmachines Yahoo! en AltaVista, melden de afgelopen dagen een record-aantal bezoekers.

De website van CNN werd na de publicatie van het rapport twee keer zoveel bezocht, die van persbureau Associated Press twintig keer meer. CNN telde de uren na de publicatie van het rapport 34 miljoen opgevraagde pagina's. Op de site van MSNBC, een samenwerking van Microsoft en NBC, bekeken 1,9 miljoen Internetgebruikers het rapport. Volgens het Amerikaans onderzoeksbureau Relevant Knowledge zijn 20 miljoen Amerikanen, 12 procent van de volwassen bevolking, vrijdag speciaal online gegaan om het rapport te kunnen lezen. Wereldwijd hebben 24,7 miljoen vrijdag Internetgebruikers ingelogd om het rapport te bekijken. Ook vandaag is het steeds zeer druk op Internet.