Splitsing aandelen De Boer Unigro

ROTTERDAM, 15 SEPT. Supermarktketen De Boer Unigro zal eind oktober, als de overname van Vendex Food is afgerond, zijn aandelen splitsen in de verhouding twee voor vijf. Het nieuwe bedrijf krijgt, ook op de beurs, de naam Laurus. Dat betekent laurier in het Latijn en is volgens het bedrijf een symbool voor 'succes'. De namen van de verschillende winkelformules, die aparte werkmaatschappijen worden, blijven bestaan.

Laurus combineert formules als Edah, Super de Boer, Konmar, Basismarkt en Spar. Het is met een marktaandeel van 24 procent op Albert Heijn/Schuitema na de grootste supermarktketen van Nederland. De combinatie behaalde vorig jaar een pro forma omzet van 11,5 miljard gulden en heeft 36.000 werknemers. Buiten Nederland is het bedrijf actief in Spanje en België.

De fusie - in praktijk een overname van Vendex Food door De Boer Unigro (DBU) - is op 25 mei aangekondigd. Vandaag zijn de splitsingsdocumenten gedeponeerd bij de handelsregisters. De aandeelhouders zullen op 20 oktober (DBU) en 26 oktober (Vendex) hun goedkeuring moeten geven. Kort daarop moet de fusie zijn afgerond. Aandeelhouders Vendex krijgen voor iedere tien aandelen Vendex zeven nieuwe stukken De Boer Unigro.