Selectie; Radio

De Zangen van Osian. In 1760 verscheen de verhalenbundel Fragments of Ancient Poetry, collected in the Highlands of Scotland van James MacPherson. MacPherson zou de framgmenten van een nationaal Schots epos hebben opgetekend uit de mond van het volk. Na een paar jaar bleek het om een vervalsing te gaan. De verhalen vonden echter veel weerklank bij componisten. Radio 4, 18.30-19.30u.

Middagconcert. Der Tag des Gerichts van Telemann, door de Amsterdam Baroque Choir and Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Met Lisa Larsson (sopraan), Gerd Türk (tenor) en Klaus Mertens (bas). Morgen, Radio 4, 14.02-15.45u.

Montaigne. Gast is Jaap Goedgebuure, hoogleraar Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Brabant. Vele jaren was hij literair criticus van Hp/De Tijd. Daar moest hij mee stoppen. Morgen, Radio 5, 14.02-16.02u.