Sammy Sosa

Foto: SAN DIEGO - Honkballer Sammy Sosa van de Chicago Cubs zoekt de dug-out op nadat hij door pitcher Sterling Hitchok van de San Diego Padres voor de tweede keer met drie slag is uitgegooid. Sosa slaagde er gisteren niet in zijn 63ste homerun van het seizoen te slaan. Zondag achterhaalde de slagman zijn collega Mark Mc Gwire van de St. Louis Cardinals, die vorige week zijn 62ste homerun van het seizoen sloeg. Beide honkballers verbraken daarmee het 37 jaar oude, record van Roger Maris.

Die sloeg in 1961 voor de New York Yankees 61 ballen homeruns. De recordbal van Sosa is zoek. De 'hitman' van de Chicago Cubs wil dat deze bal wordt bewaard in de Hall of Fame van het Amerikaanse honkbal. Sosa riep de vinder van de bal op deze aan hem terug te geven. Drie honkbalfans claimden vervolgens de bewuste bal in bezit te hebben. Wie de waarheid spreekt, valt waarschijnlijk niet te achterhalen. De Amerikaanse honkbalbond bracht tot voor kort een speciaal merk aan op de ballen waarmee McGwire en Sosa speelden. De bond stopte daarmee nadat McGwire vorige week het record van Roger Maris brak. (AP)