Jose Antonio Camacho

José Antonio Camacho heeft het aanbod geaccepteerd om bondscoach te worden van Spanje. De 43-jarige Camacho stelt de Spaanse voetbalbond wel de voorwaarde dat hij zonder inmenging van anderen kan werken. Hij wil ook zijn eigen assistent-trainers uitzoeken. De voormalige coach van Espanyol wacht nu op antwoord van de bond.

“Ik wil de vrijheid hebben om elke beslissing te kunnen nemen die ik nodig acht”, aldus Camacho. De bond heeft een uitgebreide trainersstaf, bestaande uit Basken. Zij werkten allen onder Javier Clemente, die vorige week zijn ontslag nam. De Spaanse bond vroeg eerst Luis Aragones (60) als opvolger. Hij weigerde zondag. Daarna kreeg Camacho een aanbod.

Camacho speelde in zijn carrière als voetballer 81 interlands voor Spanje en kwam zestien jaar uit voor Real Madrid. Als trainer werkte hij dit jaar 22 dagen bij de club, waarna hij plaats maakte voor Guus Hiddink.