VPRO wint meeste Gouden Beelden

DEN HAAG, 14 SEPT. De VPRO heeft zondag de meeste prijzen gekregen tijdens de uitreiking van de Academy Awards in Den Haag. De omroep kreeg voor zes uiteenlopende programma's een onderscheiding, gevolgd door de NPS die voor vijf programma's prijzen kreeg.

De zogenoemde Gouden Beelden waren er voor de VPRO voor de jeugdprogramma's 'Honger' en 'Ik ben boos', het programma 'Sportpaleis de Jong' voor de uitzending met Ria Stalman en het cultuurprogramma 'VPRO Laat'. Speciale prijzen gingen naar zowel grimeur Arjen van der Grijn als zijn 'objecten' Van Kooten en De Bie.

De NPS kreeg prijzen voor onder meer 'Het Schaduwkabinet', presentator Rob Trip en het groot Dictee der Nederlandse Taal. Tv-presentator Paul de Leeuw kreeg twee Gouden Beelden.

Het Gouden Beeld is een vakprijs voor de hoogste gewaardeerde Nederlandse programma's en personen in 24 categorieën. Vijftien programma's en tien personen werden gejureerd uit een selectie die was gemaakt door 170 programmamakers. (ANP)