Sosa evenaart homerunrecord

CHICAGO, 14 SEPT. Amerika blijft honkbalgek. Vijf dagen nadat Mark McGwire's het 37-jarige homerunrecord van Roger Marris verbeterde, heeft Sammy Sosa eveneens 62 ballen het stadion uit geslagen. Sosa sloeg gisteren twee homeruns voor Chicago Cubs. McGwire deed vannacht een vergeefse poging zijn seizoentotaal te verhogen. De slagman van St. Louis Cardinals verscheen slechts twee keer op de plaat, hij viel uit met een rugblessure.

De Amerikanen smullen van de tweestrijd tussen de rossige McGwire en de donkere Sosa. Hij is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Terwijl McGwire vorige week opmerkelijk koel reageerde na zijn recordverbetering, barstte Sosa gisteren in tranen uit. Hij kreeg een staande ovatie die het spel zes minuten stillegde. De voormalige fruitverkoper en schoenpoetser beloofde zijn supporters nog meer vuurwerk. “Ik laat jullie weten wanneer het seizoen voorbij is”, zei Sosa.

Volgens de statistieken is Sosa licht favoriet in de komende recordjacht. Hij speelt nog tegen pitchers die hem in het verleden veel homeruns hebben opgeleverd. Hij heeft bovendien veel vertrouwen in zijn slaghout. “When my buddy gets hot, he can hit them in a hurry. And he proved that.” Sosa leefde mee met zijn rivaal McGwire. “Mark, ik houd van je en ik weet dat je van mij houdt, Jammer dat we hier niet samen kunnen zijn.”

McGwire sloeg zijn 62ste homerun in een rechtstreeks met Sosa. Gisteren volgde McGwire de verrichtingen van zijn concurrent via de televisie. De zwaargewicht McGwire heeft de pech dat zijn zwakke rug hem vaak parten speelt. Hij heeft de moed nog niet opgegeven. “Je hoeft geen raket-specialist te zijn om te weten dat deze race nog even voortduurt.” (Reuters)