SNS heft schorsing van directeur op

AMSTERDAM, 14 SEPT. SNS Reaal heeft de schorsing van directeur R. van Z. van effectendochter SNS Securities opgeheven. Van Z. heeft zijn werk hervat. Volgens bestuurssecretaris W. van Bochove van SNS Reaal is tussen hem en de bank “alles weer normaal”.

Van Z. werd in mei aangehouden in het kader het onderzoek naar beursfraude, Operatie Clickfonds. SNS Reaal schorste Van Z. in afwachting van de resultaten van een intern onderzoek. Hoewel de opheffing van de schorsing geen toestemming van de Stichting Toezicht Effectenverkeer vergt, wil de beurstoezichthouder dit besluit toch met de bank bespreken.

Justitie verdenkt Van Z. nog steeds van betrokkenheid bij belastingfraude, verduistering in dienstbetrekking, niet-ambtelijke omkoping en deelname aan een criminele organisatie. Behalve Van Z. werden in mei nog drie verdachten van andere instellingen aangehouden. Het viertal zou hebben samengewerkt met Eddy Swaab, een van de hoofdverdachten in de beursfraudezaak. Justitie hoopt medio december ongeveer vijftien verdachten in deze zaak voor de rechter te brengen.