Selectie; Radio

De Verbeelding. Over de Engelse schrijfster en reizigster Rosita Forbes (1893-1967) die in 1920 per kameel als eerste blanke vrouw een tocht door de woestijn maakte naar een oase in het zuiden van Libië. Radio 5, 21.00-21.40u.

De Avonden. Na het gesproken uitzicht van uitgever in ruste Henri Methorst, aandacht voor de kunst van het Nederlandstalige levenslied met bariton Lieuwe Visser en liedjesschrijver Hans Dorrestein. Na elf uur een aflevering van een driedelige serie over 200 jaar Koninklijke Bibliotheek. Daarin vandaag aandacht voor verzamelingen en verzamelaars: van de dichter Achterberg tot de parapsycholoog Zorab. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Reconstructie van de raadselachtige verdwijning in het begin van de jaren negentig van Hannie Klinkhamer in het gehucht Ganzendijk. Haar man Richard werd verdacht. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.