Scheveningen

Foto: SCHEVENINGEN - De paarden die morgen meelopen in de Prinsjesdagstoet werden vanmorgen in de stromende regen op het Scheveningse strand aan een laatste test onderworpen. Rookbommen, knallen en vlaggen moeten er voor zorgen dat de Koninklijke paarden stressbestendig zijn als ze van het paleis Noordeinde naar de Ridderzaal lopen.

De Gouden Koets, waarin Koningin Beatrix, Prins Claus en Prins Willem-Alexander zitten, zal dit jaar worden getrokken door acht Friese paarden. Het achtspan zal worden voor de elfde keer worden gemend door koetsier B. Looye. De postiljon op het linker voorpaard zal dit jaar de koetsier E. de Kleer zijn.

In de binnenstad van Den Haag werd gisterenochtend voor enkele tientallen toeschouwers de generale repetitie voor de Prinsjesdagstoet gehouden. De uniformen van de ruiters waren bedekt onder grote blauwe regenjassen. De Gouden Koets rijdt nooit mee tijdens de repetitie. De acht Friese paarden trokken gisteren tijdens de oefening de Glazen Koets. (Foto Roel Rozenburg)